KÄYTÄ KOODIA: COUPON1: 16€ alennus (yli 160€), COUPON2 : 25€ alennus (yli 220€). -- days --:--:-- OTA SE

Nykyään ei ole paljon pelaajia, jotka eivät koskaan astu keinonurmelle. Joukkueet käyttävät tätä alustaa varsinkin talvella. Alustallas pelataan 5 vs. 5 pelejä ympäri vuoden ja pelattu myös joitain Mestarien liigan otteluita. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä, että on  erityisesti tekonurmelle tehdyt jalkapallokengät.

AG = keinoalustalle tehdyt jalkapallokengät

AG lyhenne tarkoittaa 'keinotekoista alustaa,' joten on melko selvää, että nämä kengät on tarkoitettu kyseisellä alustalla pelaamiseen. Myöhemmin artikkelissa selitämme miksi sinun ei pitäisi käyttää tavallisia FG (kiinteän nurmen) jalkapallokenkiä keinoalustalla. Keskitytään nyt siihen, mistä AG:n kiinnikkeissä on kyse. Keinoalustalle tarkoitetuissa jalkapallokengissä erona klassiseen FG kenkään on kestävämpi pohja, suurempi määrä (onttoja) nappeja, jotka ovat muodoltaan pyöreämpiä. Ne ovat erityisesti suunniteltu voittamaan keinotekoisen pinnan haasteet ja tarjoamaan parhaan mahdollisen pidon sekä tuen. Ero AG- ja FG-jalkapallokenkien välillä on havaittavissa ensisilmäyksellä:

AG vs FG

Mikset pelaisi FG-kengissä keinonurmella?

Vastaus tähän kysymykseen on melko helppo,  niitä ei ole rakennettu sitä varten. Ensinnäkin ne lisäävät loukkaantumisriskiä, eivätkä ne kuulu takuun piiriin. Huomaa, tekonurmi tuottaa paljon enemmän lämpöä kuin luonnonnurmi, sekä FG-kenkien pohjat ja piikit eivät kestä näitä lämpötiloja. Pitkällä aikavälillä ne eivät kestä yhtä kauan tai saattavat jopa vaurioitua melko nopeasti, varsinkin keväällä ja kesällä. Keinotekoinen ruoho tarjoaa myös paremman pidon. FG-kenkien korkeammat ja kovemmat nastat voivat kiinnittyä ja lukittautua tekonurmialustaan niin hyvn tehokkaasti, että nivelsiteet eivät ehkä kestä sitä, kun muutat suuntaa jyrkästi. Ja sitä et varmasti halua.

Turf-kenkiä voi käyttää myös tekonurmella melko mukavasti, mutta niiden pohja on suunniteltu ensisijaisesti paljon matalamman profiilin kentille ja siksi ne eivät koskaan tarjoa sinulle yhtä hyvää pitoa ja tukea kuin AG-kengät. Eron voi huomata parhaiten märällä tai hieman jäätyneellä tekonurmella.

Lasten tekonurmijalkapallokengät

Oikea kenkä on erittäin tärkeä kaikille urheilijoille, myös lapsille. Vaikka FG-kengät eivät sovellu keinotekoisille alustoille, AG-kenkiä voidaan käyttää luonnollisella nurmikolla. Meillä on tarjouksessa laaja valikoima AG-kenkiä lapsille, kuten myös joitakin yleis/hybridikenkiä, joissa yhdistyvät näiden kahden parhaat puolet ja ne soveltuvat pelaamiseen kaikenlaisella nurmikolla. Vanhemman näkökulmasta, jos nuori lahjakkuutesi vaihtaa usein keinonurmikon ja luonnonruohon välillä, nämä voivat olla hinta huomioon ottaen paras ratkaisu.

Tiivistettynä..

Jos pelaat tekonurmella säännöllisesti ja haluat suorittaa parhaan kykysi mukaan siellä AG:n jalkapallokenkiin sijoittaminen on periaatteessa välttämätöntä. Ne tarjoavat sinulle parhaan tuen, otteen ja turvallisuuden tällä modernilla alustalla varmistaen, että sinulla on paras pelikokemus ja siitä tässä kaikessa on kyse. Rakasta peliä!